Ďáblové Praha, z.s.

Dnes je čtvrtek 28.03.2024










Výroční členská schůze včera schválila dokumenty

Miloslav Fuček

2020-02-26

Informace

Přečteno: 1823

Komentářů: 0


Včerejší výroční členská schůze bilancovala rok 2019, probírala výhled do roku 2020 a mimo jiné i schválila povinné dokumenty, které jsme dnes zveřejnili v sekci dokumenty.osmrtnice livno umrli jastuci madraci horoscope umrli vicevi horoskop knjige lektire jastuci.ba">smrtovnice


Včera bilancovali Ďáblové Praha na své výroční členské schůzi. Po schválení programu a volbě pracovních komisí zazněla zpráva o činnosti v roce 2019, která zkonstatovala další útlum činnosti a úbytek akcí z důvodu nedostatku finančních prostředků. Spolek je financován z členských příspěvků, účastnických poplatků a grantu MČ Praha 8, který je ale rok od roku nižší a výsledky grantového řízení jsou známy stále později.

 

Tak malý spolek, jakým jsou Ďáblové, si na pořádání akcí půjčuje, protože jinak by všechny akce museli být až na podzim. Je zde ale obrovská finanční nejistota, když výši grantu se dozvídáme až koncem června. Funkcionáři, kteří do činnosti dávají zadarmo dobrovolnicky svůj čas, už nemají možnost činnost financovat ze svých peněz. Peníze na začátku roku půjčí a po obdržení grantu s jim vrátí. Co když ale grant bude nižší než půjčka?

 

V roce 2019 uspořádali Ďáblové do letních prázdnin dvě akce. Po té se dozvěděli výši grantu a bylo jasné, že na podzim se již nic konat nebude, protože na to nezbývají peníze. Grant naštěstí pokryl náklady dvou uskutečněných akcí, takže půjčené peníze bylo možno funkcionářům vrátit v plné výši. Trend výše grantů ale nasvědčuje to, že v roce 2020 by se to již nejspíše nepovedlo a to, i kdyby Ďáblové v prvním pololetí uspořádali jen jednu akci. Proto členská schůze rozhodla v dalším programu činnost pro rok 2020 utlumit a akce nepořádat.

 

Po zprávě o činnosti zazněla zpráva o hospodaření, který skončilo díky daru 3.000,-- Kč od předsedy sdružení v kladných číslech ve výši 3.209 Kč.

 

V plánu činnosti a rozpočtu, který členská schůze následně schválila, se promítlo rozhodnutí nepořádat akce pro veřejnost a tím pádem ani nežádat v letošním roce o grant MČ Praha 8. Mimo finančních problémů jsou totiž ještě i problémy personální, protože všechny akce pro veřejnost v roce 2019 zabezpečovali pouze dva dobrovolníci, což je málo, zejména k okolnosti, že jako dobrovolníci ještě pracují pro TTC Praha – klub stolního tenisu a TJ Stolní tenis Praha a jeden z nich ještě pro Internet mládeži, z.s.

 

Členská schůze schválila povinné dokumenty, kterými jsou účetní závěrka a výroční zpráva, které byly dnes zveřejněny na internetové stránce v sekci dokumenty. Po té bylo schváleno usnesení a schůze ukončena.

 

Následně se konala výroční členská schůze pobočného spolku Správňáci, která se nesla v podobném duchu. Správňáci se několik let snažili vytvořit vlastní dětskou členskou základnu, což se sice v posledních dvou letech podařilo, ale nenašel se dobrovolník pro funkci vedoucího, který by byl ochoten provozovat s dětmi pravidelnou činnost (2 až 4 krát do měsíce). Správňáci i Ďáblové mají kapacity na to, takovou činnost zaštítit organizačně a následně na ní shánět i finanční prostředky, nemají ale už více personálních kapacit, protože všichni jejich funkcionáři jsou dobrovolnickou funkcí již zcela vytíženi. Podaří-li se někoho takového najít, činnost Správňáků se aktivně rozjede. Zatím nezbývá, než čekat.

 

Členská schůze Správňáků vzala na vědomí zprávu o činnosti a zprávu o hospodaření za rok 2019 a schválila plán činnosti a rozpočet na rok 2020. Dále byly schváleny povinné dokumenty – výroční zpráva a účetní závěrka za rok 2019, které byly dnes zveřejněny na internetové stránce v sekci dokumenty a podsekci Správňáci. Následně členská schůze schválila usnesení a byla zakončena.

 

 

prodaja stanova pik

jastuci madraci horoscope umrli vicevi horoskop knjige lektire jastuci


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Ďáblové Praha, z.s., vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.